Интересни факти за Jelly Belly

Череша е най-популярният вкус на желираните бонбони Jelly Belly® в продължение на две десетилетия до 1998 г., когато Пуканки с масло заема първото място. През 2003 г. вкусът Череша се връща на върха с 8 милиона бобчета.

Вкусът Синя боровинка е създаден за встъпването в длъжност на президента Роналд Рейган през
1981 г., когато повече от 3 тона желирани бонбони Jelly Belly® са консумирани по време на празненствата.

Портрет на президента Роналд Рейган, направен от 10 000 желирани бобчета Jelly Belly®, е окачен в президентската библиотека Роналд Рейган в Сими Вали, Калифорния.

По време на мандата на Роналд Рейган желираните бонбони Jelly Belly® са сервирани в овалния офис и на Air Force One. Специален държач е проектиран за самолета, за да не се разсипва буркана с бонбони Jelly Belly® по време на турболенция.

За да се направи едно единствено Jelly Belly® желирано бобче, са необходими от 7 до 21 дена.

Първият желиран бонбон е направен от неизвестен американски сладкар през 19-ти век. Реклама от 1861 промотира изпращането на желирани бонбони на войниците от гражданската война.

През последната година са били изядени достатъчно желирани бонбони Jelly Belly®, за да се обиколи земното кълбо повече от пет пъти.

Оригиналните осем вкуса на желираните бонбони Jelly Belly®, представени през 1976 г. са Череша, Лаврова Бира, Сметанова Сода, Мандарина, Зелена Ябълка, Лимон, Сладък корен и Грозде.

Желираните бонбони Jelly Belly® са първите желирани бонбони изпратени в космоса, след като президентът Рейган ги изпраща на полета на космическата совалка "Челинджър" през 1983 г.

Jelly Belly® дари 288 000 желирани бобчета в 47 различни вкуса за първия в света анимационен клип с желирани бонбони за песен. "In your arms" от Кина Гранис излиза през ноември 2011 г.